Veelgestelde vragen over HeartMyBlog

Wat is HeartMyBlog? Wat is een gerangschikte database?

HeartMyBlog is een gerangschikte database van succesvolle en inspirerende blogs uit Nederland. Alle blogs worden geordend op thema’s als beauty, food en reizen. Zo vinden onze bezoekers snel een blog waarin ze geïnteresseerd zijn. Daarnaast kunnen bezoekers de zoekfunctie gebruiken om alle blogs te vinden die overeenkomen met een bepaald zoekwoord.

De reden dat we HeartMyBlog een gerangschikte database noemen is omdat bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete blogs. Hoe meer stemmen een blog krijgt, des te hoger deze in de database zal verschijnen. Dit betekent dat de meest populaire blogs de meeste zichtbaarheid krijgen op onze pagina. Stemmen worden grafisch weergegeven als hartjes – vandaar de naam HeartMyBlog!

Alle blogs die op HeartMyBlog worden weergegeven zijn handmatig beoordeeld voordat ze gepubliceerd worden. Wij doen dit om er zeker van te zijn dat alleen de beste blogs in de database komen. Op hetzelfde moment controleren we dat blogs in de juiste categorie worden ingedeeld.

Hoe vaak kan ik stemmen? Hoe voorkom je valsspelen?

Elke bezoeker kan eens per maand op een blog stemmen. Je kunt echter op zoveel blogs stemmen als je wilt. Dit betekent dat je geen moeilijke keuze hoeft te maken als je bijvoorbeeld twee of drie favoriete bloggers hebt. Op de 1e van iedere maand wordt het bezoekers stemmenaantal gereset. Dit betekent dat je opnieuw op jouw favoriete blog(s) kunt stemmen. Uiteraard kun je nog steeds maar een keer per blog stemmen. Dit betekent NIET dat het totaal aantal stemmen voor de bloggers gereset wordt, het betekent simpelweg dat het systeem je een nieuwe kans geeft iedere maand opnieuw te stemmen!

Hoe wij valsspelen voorkomen is door er zeker van te zijn dat iedere bezoeker slechts een keer per maand op een specifieke blog kan stemmen. Dit is gebaseerd op verschillende factoren, bijvoorbeeld het IP-adres, cookies en het netwerk. Omdat het systeem kijkt naar een variëteit van factoren, is het erg moeilijk om vals te spelen met stemmen. Lees hier meer over cookies en over privacy hier.

Ik ben een blogger, hoe kan ik registreren? En wat zijn de vereisten?

We zouden jouw blog heel graag in de database willen zien. Het is geheel gratis en je kunt hier registreren.

Wanneer je geregistreerd bent zullen wij je blog beoordelen en contact met je opnemen over ons uiteindelijke besluit. Maak je geen zorgen, de meeste blogs worden geaccepteerd zolang ze recente en regelmatige activiteit laten zien en geen beledigende inhoud bevatten. Houdt er rekening mee dat dit een Nederlandse blog database is en dat wij ons voornamelijk richten op bloggers die geassocieerd worden met Nederland.

Waarom zou ik moeten registreren? Wat zijn de voordelen?

Door je te registreren krijg je meer zichtbaarheid voor je blog, wat kan leiden tot grotere bezoekersaantallen. Het kan moeilijk zijn voor lezers om jouw blog te vinden als je niet in databases of blog gemeenschappen staat. Op HeartMyBlog willen we al de vermelde bloggers zoveel mogelijk promoten. Dit doen we door een duidelijke en gerangschikte lijst van populaire blogs te creëren. Daarnaast creëren we tevens een persoonlijke pagina voor iedere blogger waar lezers een korte beschrijving van jouw blog kunnen lezen en een directe link naar jouw blog kunnen vinden. We promoten bloggers ook via onze social media kanalen.

We werken ook hard aan het creëren van een actieve gemeenschap. Dit doen we door maandelijks “awards” uit te reiken aan de bloggers met de meeste stemmen per categorie. Als je in de top 3 staat in een bepaalde maand kun je een prijs verwachten, meestal in de vorm van een cadeaubon, en extra promotie voor jouw blog.

Terwijl onze gemeenschap groeit zullen wij werken aan het creëren van een nog betere gemeenschap voor onze bloggers. We willen een forum creëren waar je met mede-bloggers in gesprek kunt gaan. We willen ook een locatie verzorgen waar bedrijven en bloggers met elkaar in contact kunnen komen en samenwerkingen kunnen ontstaan.

Is het gratis om te registreren?

Het is geheel gratis om te registreren. Je kunt je hier aanmelden.

Hoe kan ik meer stemmen krijgen?

Nadat je je aangemeld hebt zullen we een aantal “stem op mij” badges naar je sturen. Je kunt kiezen welke je het mooiste vindt voor op jouw blog. Deze badge bevat een link naar jouw persoonlijke pagina waar bezoekers direct op jou kunnen stemmen. Je kunt ook kiezen voor een simpele tekst link naar jouw persoonlijke pagina of de database zelf.

Hoe kan ik stemmen?

Een stem is makkelijk en snel uitgebracht. Je kunt stemmen op je favoriete blog(s) via de persoonlijke pagina van een blogger of in de top bloggers lijst op onze homepage. Klik op de rode stemknop en je ziet direct dat jouw stem wordt toegevoegd aan het totaal aantal stemmen.

Kan ik meedoen als mijn blog niet past in een van de genoemde categorieën?

Bekijk alsjeblieft de huidige categorieën en kijk of jouw blog ergens tussen past. Als je geen passende categorie kunt vinden, stuur ons dan een email en wij zullen je blog noteren. Als we voldoende bloggers in dezelfde categorie kunnen vinden zullen we een nieuwe categorie aanmaken en contact met je opnemen!

Hoe kan ik met jullie in contact komen?

Als je vraag hierboven niet beantwoord is kun je gerust contact met ons opnemen via email. Je kunt ons bereiken via contact@heartmyblog.nl.