Top Food Blogs

Inspirerende recepten, kleurrijke foto’s van eten en kooktips met een persoonlijke twist – bloggers nemen langzaam aan de traditionele kookboeken over! Hier vind je een lijst met een aantal van de meest geweldige eet blogs. Maar voordat je zelf de keuken in stormt, vergeet niet te stemmen op jouw favoriete blog. Je kan op meerdere blogs stemmen, maar kies verstandig gezien de stemmen de ordening van de lijst bepalen.

Antilliaans-Eten.nl 1

door Jurino
Totaal aantal stemmen: 705

Sinds 2012 is Antilliaans-eten.nl de grootste online community op het gebied van Caribisch koken. Met meer dan 300 recepten en 200.000 maandelijkse bezoekers vind je hier alles wat je nodig hebt voor een lekkere, Antilliaanse maaltijd.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 2477 Reacties: 16 Geen verandering

Eetman.nl 2

door Joost de Vreede
Totaal aantal stemmen: 35

Eetman is mijn blog vol met nieuws, tests en recepten. De recepten zijn altijd vegetarisch, maar zeker niet alleen bedoeld voor vegetariërs.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 609 Reacties: 0 Geen verandering

Doortjes Keuken 3

door Dorien Nijhuis
Totaal aantal stemmen: 15

Doortjes Keuken is een leuke foodblog gespecialiseerd in ZOET! Genoeg recepten voor taart, koek en gebak is hier te vinden, maar ook recepten voor brood en hartige hapjes.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 718 Reacties: 0 Geen verandering

The Happy Chickpea | Milou 4

door Milou
Totaal aantal stemmen: 9

Milou neemt je mee op wereldreis van veganistische gerechten van over de hele wereld. Van Nepalese Dal Bhat tot Sushi tot gevulde paprika’s, hier vind je de meest heerlijke en inspirerende gerechten. Daarnaast heeft ze nog talloze andere tips voor vegans, over lifestyle en kookboeken bijvoorbeeld.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 1073 Reacties: 0 Geen verandering

Cravings in Amsterdam 5

door Anoniem
Totaal aantal stemmen: 7

Deze Peruviaanse reisde de wereld rond tot ze haar Nederlandse liefde tegenkwam en in Nederland kwam wonen. Haar specifieke eetgewoonten waren altijd een grap tussen haar en haar man en ze besloot er een blog over te beginnen. Ze creëert haar eigen recepten en vindt het geen probleem om af en toe te zondigen met een heerlijke taart.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 810 Reacties: 0 Geen verandering

Tofu Twins | Manon & Lisa 6

door Manon,Lisa
Totaal aantal stemmen: 5
Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 822 Reacties: 0 Geen verandering

The Vegan Student | Nina 7

door Nina
Totaal aantal stemmen: 5

Nina was een echte vleeseter. Ze kampte echter met een aantal gezondheidsproblemen, en met weinig hulp van de arts ging ze zelf op onderzoek uit naar de oorzaak. Op het moment dat ze begon met veganistisch eten ging haar gezondheid met sprongen vooruit. Ze besloot deze ervaring te delen op haar blog, die nu vol staat met recepten.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 854 Reacties: 0 Geen verandering

BySam | Sam 8

door Sam
Totaal aantal stemmen: 5

Deze blog heeft een geheel originele look, wat je direct al wat langer rond wilt laten hangen. Sam is echt helemaal verslaafd aan eten en probeert graag alles uit. Letterlijk alles wat aan haar neus voorbij komt, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Van Amsterdam tot New York en Sri Lanka, wij zijn benieuwd waar ze nu weer mee komt!

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 855 Reacties: 0 Geen verandering

Amsterdam Breweries 9

door Anoniem
Totaal aantal stemmen: 5

Ben je een fan van bier? En dan vooral echt bier, met pit, met smaak? Dan moet je nu Amsterdam Breweries bezoeken. De website staat vol met de beste ambachtelijke brouwerijen en biercafés waar je honderden speciaalbiertjes kan proeven. Daarnaast gaat er op deze website ook een wereld open aan bierfestivals!

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 811 Reacties: 0 Geen verandering

Anne Travel Foodie 10

door Anne de Graaf
Totaal aantal stemmen: 4

Op annetravelfoodie.com deel ik gezonde recepten, vega-friendly hotspots en reisblogs van landen over de hele wereld.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 711 Reacties: 2 Geen verandering

Vegan Fiësta | Yvonne, Chris & Felice 11

door Yvonne, Chris, Felice
Totaal aantal stemmen: 3

De drie vrienden Yvonne, Felice en Chris begonnen gezamenlijk deze blog de Vegan Fiesta. Boordevol veganistische heerlijke gerechten met hier en daar een swing van lifestyle en humor tussendoor maakt de blog net dat beetje leuker dan de meesten. Ze laten zien dat veganisme een stuk makkelijker en lekkerder is dan men denkt.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 802 Reacties: 0 Geen verandering

The Coffeevine | Alex, Erica, Dani, Stijn, Keng, Kim & Sam 12

door Alex, Erica, Dani, Stijn, Keng, Kim, Sam
Totaal aantal stemmen: 3

Een blog die voor iedere koffieverslaafde een absolute must is. Deze bloggers duiken tussen de koffiebonen om de beste voor je uit te zoeken. Ze testen hun smaakpapillen door de koffie op verschillende manieren te bereiden. Ze zetten uitgebreid uiteen wat voor jou de beste kop koffie is en je kan de bonen en koffiezetters ook nog op hun website aanschaffen.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 831 Reacties: 0 Geen verandering

Gastroman 13

door Anoniem
Totaal aantal stemmen: 3

Deze blog gaat over alles wat met eten te maken heeft. Of je nou zelf thuis een culinair gerecht op tafel wil zetten of je familie of vrienden mee wilt nemen naar een bijzonder restaurant, hier kan je ongetwijfeld de informatie vinden die je zoekt. Daarnaast staan er ook nog een paar mooie, humoristische verhalen op de blog.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 841 Reacties: 0 Geen verandering

Glutenfree Amsterdam 14

door Barbara
Totaal aantal stemmen: 3

Als je gedwongen bent om te leven met een glutenvrij dieet maakt het alles rondom eten net even wat minder makkelijk. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Glutenfree Amsterdam is de ultieme gids voor iedereen die toch lekker uit eten wil gaan met een glutenvrij dieet. Alle glutenvrije hotspots van Amsterdam kan je hier vinden.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 797 Reacties: 0 Geen verandering

Duizenden1dag 15

door Martine
Totaal aantal stemmen: 3

Een blog over alles rondom eten: recepten, kookboeken, reviews, markten, bakken en koken,…De recepten zijn over het algemeen snel en toegankelijk en uiteraard heel erg lekker.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 554 Reacties: 0 Geen verandering

Quirines | Quirine 16

door Quirine
Totaal aantal stemmen: 2

Quirines is meer een vegan lifestyle blog dan een receptenblog, en dat maakt het heerlijk vernieuwend. Hoe en waar uit eten gaan als vegan, reizen als vegan, de beste vegan vloggers en een kijkje in de keuken van beroemde vegan koks. Daar staat deze website voornamelijk mee gevuld, een inspiratie voor iedere vegan.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 770 Reacties: 0 Geen verandering

Rens Kroes | Rens 17

door Rens Kroes
Totaal aantal stemmen: 2

Rens Kroes heeft het voor elkaar gekregen een prachtige website in elkaar te draaien. Naast het feit dat ze inmiddels vier boeken heeft gepubliceerd staat haar website vol met weetjes, tips, recepten en vlogs. Ze weet wat leuks en moois van het leven te maken en weet iedereen aan te moedigen om hetzelfde te doen.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 1114 Reacties: 0 Geen verandering

Culi Amsterdam 18

door Anoniem
Totaal aantal stemmen: 2

Iedere keer dat er een nieuw restaurant opent in Amsterdam is Lotte van Culi Amsterdam er als eerste bij. Daarnaast bezoekt ze ook nog ontelbare oude toppers. Handig ingedeeld per stadsdeel kan je hier makkelijk een goed en passend restaurant vinden. Lotte’s reviews zijn openhartig en eerlijk.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 739 Reacties: 0 Geen verandering

De man die koken kan 19

door Walter
Totaal aantal stemmen: 2

Dat mannen kunnen koken wisten we natuurlijk wel maar dat er ook veel mannen thuis graag achter het huis staan misschien nog niet. Walter is één van de zeldzame mannelijke foodbloggers en begon daarom (als knipoog) met De man die koken kan. Een site met recepten voor alle dagen van de week. Gebalanceerd maar ook wanneer je simpelweg wil genieten en balans niet aan de orde is. Op humoristische wijze beschrijft Walter zijn leven als man achter het fornuis en deelt hij zijn lekkerste recepten met als doel ook jou de keuken in te krijgen. Want als hij kon leren koken, dan kan jij het toch ook? Kookon!

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 725 Reacties: 0 Geen verandering

Droge Spieren.nl 20

door Mark van Oosterwijck
Totaal aantal stemmen: 2

Drogespieren.nl is één van de grootste fitness, voeding & lifestyle blogs in Nederland. Op de website staan artikelen en recepten die aansluiten bij fitter worden, spiermassa opbouwen en het verlagen van het vetpercentage.

Dit populaire FitChef boeken zijn een uitgave van het Drogespieren.nl team. In 1,5 jaar zijn er meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Deze boeken bevatten veel achtergrondinformatie én snel te bereiden eiwitrijke recepten voor elk moment van de dag.

Eind 2018 komt er een vervolg op het succes van ‘FitChef’ en Drogespieren.nl.

Aantal stemmen deze maand: 0 Bezoeken: 789 Reacties: 0 Geen verandering